Du är inte inloggad!
Sök på denna webbplats
Klicka här för att gå till nya hemsidan!
Välkommen till Spårarscout!

Var redo! – alltid redo!

Varje torsdag har vi Spårarscout i Missionskyrkan i Fiskebäck. Det finns två grupper att välja på, en som börjar kl.18.15 och är i kyrkan, och en som börjar 18.30 och är i Önneredsgården. Vanligtvis håller vi på en timma, gäller annat så står det i programmet. Spårarscout är för barn som går i årskurs 1-3.

I Spårarscout ligger fokus på att utveckla en bra gemenskap genom att göra roliga saker tillsammans. Vissa kvällar är huvudaktiviteten av scoutkaraktär då vi exempelvis går på naturspårning, lagar mat över öppen eld eller lär oss lägga första förband. Andra kvällar pysslar vi inomhus, gör studiebesök, tittar på film eller bakar. Vad vi än gör så vill vi att det ska göras i en ”scoutlagsanda”. Scoutlagen handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis och en bra medmänniska.  Varje vecka har vi också en kort andakt då vi läser något och ber en bön. Dessutom har vi en frivillig insamling till Räddningsmissionen i Göteborg.

I början av höstterminen och i slutet av vårterminen är vi mestadels utomhus och då är det viktigt att scouterna har kläder och skor som passar för det. Det står i programmet om vi ska vara utomhus så kika gärna på det.

Varje vårtermin avslutas med ett läger (fredag – söndag) på en lägergård där vi har mycket roligt tillsammans. Vi blandar lek & bus med andakter, spårning, lägerbål m.m. Lägren ger minnen för livet så missa dem inte!

Vi välkomnar även föräldrar som ”stödledare” under både termin och läger. Som stödledare är man med på Spårarscouternas samlingar och/eller läger i den mån man vill och kan, men behöver inte ansvara för planering eller förberedelser.  

Välkommen! /Spårarscoutledarna

Medlemsavgift: 150Kr/termin avgift, 1:a terminen: 200 kr inkl. halsduk

Bankgiro: 760-7179  

Avgift betalas innan 15 oktober. Märk med Spårarscout Fiskebäck/ Önnered och ditt barns namn.


Välkommen!

Kontaktpersoner i Spårarscout är:

Emma Wissö tfn 29 66 92 Fiskebäck
Tomas Ekström tfn 47 41 40 Önnered

 

Bilagor
Spårarscout hösten 2015 (3).pdf 
Publicerad i avdelning Spårarscout: 2003-02-15 18:11:42. Senast ändrad: 2015-10-04 20:50:40
Författare/ansvarig: Emma Wissö Redigera