Du är inte inloggad!
Sök på denna webbplats
Klicka här för att gå till nya hemsidan!
Tack för att du vill veta mer om våra Sjöscouter!


Hösten 2002
 
Sjöscouter är en del av verksamheten i SMU Fiskebäck-Önnered som bedrivs av Missionskyrkan i Fiskebäck. Sjöscouterna har funnits sedan 1970-talet med stor iver och är fortfarande en livaktig verksamhet. Vi har två grupper som träffas på tisdagar och onsdagar varje vecka. Segling sker under sommarhalvåret med uppehåll några veckor mitt i. Under vinterhalvåret träffas vi i SMU-gården Önnered för olika aktiviteter som handlar om segelteori, säkerhet, knopar och sjökort. Detta blandas upp med lekar och tävlingar, utflykter eller besök. Den sociala delen är jätteviktig i vår verksamhet för då svetsas gruppen ihop vilket behövs när vi är ute och seglar.  
Du får bli en Sjöscout från hösten det året du fyller 10 år. Inga förkunskaper krävs! Och självklart kan du vara äldre då du kommer med. Vid 15års-åldern får du vara hjälpledare och ”vanlig” ledare vid 18års-åldern.
Våren avslutas med ett riktigt roligt läger där vi under flera dagar och i olika övningar får öva våra seglingskunskaper. Dagarna innehåller såklart andra roliga programpunkter, allt för att vi ska ha en så bra vecka som möjligt!
I och med att Sjöscouterna är en del av Fiskebäcks Missionskyrka har vi också ett andligt innehåll i form av en kort andakt med bön. Men självklart måste du inte vara en kristen för att finnas med som deltagare.

Har du fler frågor eller funderingar, gå gärna in under fliken Frågor och svar, kanske besvaras de där. Annars är du mycket välkommen att kontakta oss på mail eller telefon som du hittar under fliken Kontakta oss.
Publicerad i avdelning Sjöscout: 2002-11-01 16:48:48. Senast ändrad: 2012-02-15 12:54:26
Författare/ansvarig: David Thornström Redigera