Du är inte inloggad!
Sök på denna webbplats
Klicka här för att gå till nya hemsidan!
Lägerdagbok Söndag

Välbetjänt vila efter att ha knött ner alla kläder i väskan igen
 

Hej igen!

Sista dagen på Barkbåt 15 startades med att låten We will stand med Carola ljöd ur högtalarna i SMU-gården. Trots skönsjungande morgonmusik var det svårt att komma upp från den något osköna luftmadrassen och sätta sig vid frukostbordet. Men tillslut satt vi alla och åt lägrets sista gröt och fil. Emil hade som vanligt bibelstudie innan packningskaoset drog igång. Som vanligt var den ständiga frågan hur allt nu skulle få plats? Men med lite eftertanke och precision om var allt kunde tänkas bli nerknökat, var allas tillhörigheter nerpackade och väskorna drogs ihop. Nu var det bara för ledarna att börja städa medan scouterna gick ut och spelade kubb i det något gråmulna vädret. De fortsatte sedan med att spela lite kort, medan den sista dammsugningen gjordes inomhus. Efter lite gött häng serverades hallon- och jordgubbskräm innan packningståget gick ner mot Lurken. Scouterna förvandlades till packåsnor för en stund innan vi satte oss i båtarna för att segla hem till Fiskebäck. Med en go vind i seglen kom vi snabbt hem till Skäret där föräldrarna kom och hämtade upp sina något trötta men glada sjöscouter.

Vi har haft en riktigt fin vecka på Donsö och tackar för att vi har fått låna era goa barn. Vi syns igen i augusti för en ny härlig termin! På återseende!


Frida Rolandsson

Bilagor och detaljer »
 
Lägerdagbok Lördag

Kränga bör man annars dör man
 

Hej hopp!

Lördagen är här och lägrets näst sista dag, tråkigt men sant. Det går verkligen fort när man har roligt! I morse fick vi nästan släpa oss upp till frukostbordet. Men med lite gröt, fil och smörgås i magen började vi vakna till. Emil höll det dagliga bibelstudiet som idag handlade om bibelns budskap i korthet. Sedan travade vi ner till Lurken efter en väderprognos som visade gråmulet och 2 m/s. Trots den svaga vinden blev det en rafflande tävling. Scouterna var taggade, men blev efter en stund lite uttråkade. En fender hamnade i en av båtarna och fenderjage var igång. Scouterna fick även testa på att kränga med sele. Båtarna åkte in mot Lurken och vi gick sedan upp till gården för att äta lunch. Eftersom vinden inte var på vår sida, bestämde vi oss för att ägna eftermiddagen åt något annat än segling. Vi tog en promenad till Yngves, men stannade på vägen och spelade fotboll. Väl hemma igen blev det lek i många olika former. Bland annat fyra man i soffan, kubb, volleyboll och en kändislek. Mitt i lekandet hann vi även med att äta tacos. Efter mycket skratt och lek åt vi till sist lägrets sista korv, men gick snabbt in för att inte bli allt för myggbitna. Innan det var dags att borsta tänderna och göra sig redo för natten blev det lite mer lek och häng. Efter att ha haft en ganska lugn men innehållsrik dag ligger nu scouterna nerbäddade för lägrets sista natt. Sov så gott!

Frida Rolandsson

Bilagor och detaljer »
 
Lägerdagbok Fredag

Tre av de tävlande i Donsö runt
 

Hej dagboken!

I morse vaknade vi av solen som sken utanför fönstret. Att en fin dag låg framför var våra förhoppningar. Efter en stadig frukost och en spännande bibeltävling på bibelstudiet smörjde vi våra ansikten med solkräm för att ge oss ut på havet. Vi rundade först Donsö och tog oss sedan till Stora Lyngskär för att grilla hamburgare. Lite stafettlek hann vi också med innan det var dags att dra oss tillbaka mot Lurken. Seglingen tillbaka blev helt fantastisk om jag får säga det själv! En lagom vind med en gassande sol i ansiktet kan ju inte vara annat än bra för en sjöscout. När vi kom tillbaka till gården packade vi badkläderna och plånböckerna för att först ta en sväng till Yngves och vidare mot Lökholmen för lite bad. Det blev lite av en chock när man hamnade i det något kalla vattnet, men bad är ett måste när man är på sjöscoutläger. Det hör liksom till. När vi kom tillbaka serverades köttfärssås och spaghetti och alla blev mätta och glada. Scouterna aktiverade sig därefter med att ha ett egenkomponerat musikquiz, innan kvällens sjöslag satte igång. Ikväll stod Mission Impossible på schemat. En lek som går ut på att i lag lösa uppgifter och få högst poäng. Efter allt för mycket mygg gick vi in och åt grillad banan med choklad istället för korv med bröd. Efter den glada överraskningen börjar scouterna nu inta sina sovsäckar för ännu en natt här på Donsö. Lite smått solbrända kan vi säga att vi har haft en väldigt bra dag!

Ha det fint så länge!

Frida Rolandsson

Bilagor och detaljer »
 
Lägerdagbok Torsdag

BIbelstudie med Emil
 

Nu är vi här igen. Hej!

Torsdagen och lägrets absoluta slappdag var här, Vrångödagen! Vid frukosten visade vädret att det skulle bli en frisk vind vilket resulterade i att det blev en frivillig segling till Vrångö. Två scouter och fem ledare drog iväg i två båtar medan vi andra åkte följebåt över till viken vi kom att spendera hela dagen vid. En av segelbåtarna stod för lägrets första kapsejsning och fick lägga sig på tork när de kom fram. Dagen på Vrångö bjöd annars på tipspromenad, mat och det klassiska längdhoppet som denna dag kammades hem av Julia. Grattis! Efter en spännande brännbollsmatch packade vi väskorna och drog oss tillbaka till Donsö. Seglingen mot Lurken blev helt klart go! Väl tillbaka på gården blev det lite allt möjligt som gjordes. Några spelade fotboll, några vilade medan två av ledarna hade bibeltävling som scouterna fick testa på under morgonens bibelstudie. Tävlingen gick ut på att alla skulle komma ihåg alla bibelns olika böcker. Klockan 18 stod maten på bordet och vi åt köttbullar och mos innan vi tog en promenad till Yngves för lite goda inköp. Sedan gjorde vi oss redo för sjöslag, myggstiftens doft spred sig över gården. Vi travade ner mot Lurken för lite tävlingar och sång. Med en korv i magen gick vi tillbaka aningen frusna. Scouterna socialiserade sig innan det var dags för tandborstning, medan ledarna satte tänderna i lite systemlekar. Nu är det läggdags! Vi hoppas på att de får sova gott inför morgondagens bravader.

Vi ses!

Bilagor och detaljer »
 
Lägerdagbok Onsdag

Tuffa sjöscouter som trotsar vädret
 

Hej igen!

Väckning vid halv åtta och en ny dag med nya äventyr var här. Först en go frukost innehållande fil, gröt och lite mackor. Gott! Sedan var det dags för Emil att hålla lägrets första bibelstudie. Vi fick dramatisera och diskutera kring hur man är en bra medmänniska innan seglarkläderna sattes på för dagens första segelpass. Med en bra vind i seglen körde vi start- och tilläggningsövningar. Passet avslutades även med lite tävling där Olof och Sofia kammade hem lite poäng till lägerkampen. Väl uppe på land åt vi mat som idag bestod av pannkakor med sylt. Efter en sockerkick travade vi ner till Lurken för dagens andra segelpass som var tänkt att vara Donsö Runt, men istället blev det lite småtävlingar pågrund av lite för mycket vind. Lite väl urblåsta och aningen trötta gick vi upp till gården där några valde att spela fotboll medan andra spelade lite spel. Även lite häng på luftmadrasserna hanns med innan korv och mos stod framme som middag. När maten väl var uppäten lektes lite klassiska systemlekar. Efter några bittra och en del nöjda miner gick vi ut på gräset och lekte ännu mera lekar. Vi fick först vara livbojar, kaptener och sjöstjärnor för att sedan visa med kroppen hur en kebab tillagas och hur det går till när man skalar en banan. Efter mycket skratt och bus åt vi korv med bröd. Sedan var det dags att börja borsta tänderna för att sedan inta luftmadrasserna. Nu ligger alla scouter och sussar sött och laddar inför morgondagens äventyr!

Mer om det imorgon! Hej så länge!

Bilagor och detaljer »
Föregående sida [ 1 av 2 ] Nästa sida
Närmast för Sjöscout
Klicka på en händelse för detaljer och/eller "delning".
 
Oktober
20/10 Ti 18:30 - 20:00 Båtvård. Önneredsgården. Ytterligare beskrivning finns
27/10 Ti 18:30 - 20:00 Höstlov -Ingen sjöscout. Önneredsgården.
November
3/11 Ti 18:30 - 20:00 Drama. Önneredsgården.
10/11 Ti 18:30 - 20:00 Fångarna i Önneredsgården. Önneredsgården.
17/11 Ti 18:30 - 20:00 Draktränarna. Önneredsgården.
Hela kalendern för Sjöscout