Du är inte inloggad!
Sök på denna webbplats
Klicka här för att gå till nya hemsidan!
Loggbok Dag 5

Utportionering av sjöscouter
 

Dagen började med frukost serverad av två mycket motvilliga hjälpledare, Jonna och Hanna (lägrets två morgontröttaste?). Frukostansvaret fick de efter att de förlorat ett vad mot Berra under gårdagens sjöslag: funny bunny. Berra, som vann en förkrossande seger, behövde bara använda ena kinden. Mycket imponerande tyckte speciellt John, Olof och Oscar som såg på med ögon som lös av beundran.

Efter frukost var det dags för bibelstudie. Temat för lägret har varit ”vad kan vi lära oss om Gud utifrån segling?” och idag handlade det om att precis som i segling behöver vi samarbeta om vi ska klara av att leva som kristna, vara uppmärksamma på varandras behov och peppa varandra att leva närmare Jesus.

Därefter var det dags för dagens första segling. Tanken var att vi skulle tävla men då en båt kapsejsat efter endast fyra slag och ytterligare en båt fått stora problem med rodret avbröts försöken. Kapsejsningen gick bra och efter att den inledande chocken gått över beskrev Oscar, Olof och John det som ”det häftigaste och roligaste vi gjort på hela lägret”. Killarna uttryckte större misstänksamhet mot ledaren i båten, Stina Ahlmark vars bristande kunskap enligt trion var ensam ansvarig för kapsejsningen.  

Efter lunch bestående av kyckling med kurrysås och tagateller passade vi på att ta en lugn eftermiddag eftersom det blåste för mycket för att kunna segla igen. Ett besök på Yngves för ännu mera godis hanns med och bakandet av en underbart god kladdkaka.

På kvällen höll hjälpledarna i en fantastisk avslutningsfest där fina priser delades ut till bland annat ”lägrets skratt”: Julia, ”lägrets kramiz”: Emma och ”lägrets styrman”: John. Sedan lekte vi massa lekar, bland annat Samuraj, Screaming Viking och Annies engelska stolslek. Natten avslutades därefter med den obligatoriska godnattsaga innan alla somnade gott för natten, helt utmattade efter ett fantastiskt läger. Alla utom hjälpledarna vill säga som bestämt sig för att försöka dygna. Vi får väl se hur det går…

Bilagor och detaljer »
 
Loggbok Dag 4

Vi börjar bli vana nu
 

Samma sak varje dag. Vakna. Segla. Dö.
Vakna. Efter frukost och bibelstudie samlades alla ledare för rådslag. Vilken vädersajt är mest tillförlitlig? Efter att ha surfat runt på i stort sett alla vädersajter vi kunde komma på och mycket velande fram och tillbaka. Skulle vi ta Vrångödagen idag eller hoppas på mer sol och bättre vindförhållanden imorgon?
Vi bestämde oss för att testa.
Segla. Fulla av adrenalin och krigarinstinkt seglade vi ut i stormen. Vågor som sköljde över båtarna, vinden som slet i håret och i seglen.  Vi förlorade ett slag när en båt kapsejsade men vi vann kriget när vi steg i land på Vrångö.

Väl framme väntade en dag av deg, sol, bad, pastasallad och mer välbehövlig semester.
Just när flera av ledarna lyckats somna om för andra gången var det dags att bege sig hemåt. Med vinden i ryggen och full fart framåt, kom vi hem tidigare än beräknat och hann med både mera bad och ett besök till ”Yngves” för att fylla på sockerdepåerna innan middagen. Klassiskt lägerbål av hjälpledarna avslutade dagen.

Dö. I samma stund som huvudet nuddade kudden somnade både ledare och barn in till en välbehövlig vila.

Bilagor och detaljer »
 
Loggbok dag 3

Utsegling mot St. Lyngskär
 

Vi vaknade med sol i sinnet och sol på himlen. Äntligen har molnen ändrats från en grå sörja till vitt och fluffigt.
Dagens segling skulle bli en lite annorlunda, –Vi skall segla till ön. Säger ledarna.
Ön? Är vi inte på en ö? Kanske inte så självklart för de flesta. Men för oss sjöscouter som har några år på nacken så är ön en ö utanför Donsö, som vi sjöscouter har en liten stuga på där vi kan chillaxa. Seglingen dit blev spännande, mycket vind och stora vågor fick sätta barnen och ledarna på prov. Nästan framme kom första kapsejsningen. Tre hjälpledare fick sig ett bad, yolo.
När vi väl kommit fram och kläder spridits ut över större delen av ön började burgarna flippas på grillen.
Vinden friskades i och vi bestämde oss att segla hem med en rak kurs mot Donsö och Lurken.
Väl i land blev det den obligatoriska färden till Yngves och efter det kvällsmat.
Ett Sjöscoutläger är inte ett sjöscoutläger utan ett sjöslag. Så framåt åtta gick vi ner till lurken för att sjunga med varandra och tävla mot varandra. Som vanligt avslutades det med en grillad korv i magen och en eller flera deltagare som ofriviligt fick bada.

Bilagor och detaljer »
 
Loggbok Dag 2


 

Ett homogent grått molntäcke som med råge täckte hela himlen väckte idag lägerdeltagarna. De muntra minerna från gårdagen sjönk snabbt efter att det gråa molntäcket visade sig innehålla vatten. Vatten i massor! Efter en stadig frukost med gröt, fil, mjölk och mackor var det dags för bibelstudie som handlade om att Gud hjälper om man ber till honom.

Tilläggning och startövningar var temat för första seglingen, alla fick prova på och alla klarade med väl godkänt uppgiften. Kläder hängdes sedan flitigt upp i kapprummet i förhoppning om att få det torrt  under de två timmarna vi har på land.  Lite mat och chillaxande för hela ligan, sedan var det dags att ta på sig de sura plaggen igen och ta plats i båtarna.  ”Donsö runt” arrangerades detta år av David Thornström vilket garanterar mycket skratt och stor förvirring runt ön.

Kvällen följde sedan sjöscouts standard med lägerbål och korvgrillning för att sedan andaktsnattas av Annie.

God natt  

Bilagor och detaljer »
 
Loggbok Dag 1

Utseglardax
 

Ett sommarlov för barnen som skall pågå i nästan ett kvarts år och en smygstart på semestern för ledarna. Det är tecknet för sjöscoutläger och det är underbart!! Vädret som mötte oss nere på Skäret tidigare idag var härligt svalkande och lagom blåsigt för en säker segling över till Donsö. Klockan 13:00 (isch) angjorde vi sedan den mysiga och golfbilstäta ön i Göteborgs södra skärgård.

Då var det dags för det vi alla har bävat inför sedan förra lägret, att bära upp den alldeles för tunga packningen till SMU-gården. Nästa år ska jag inte låta mamma packa…
Redan under marschen upp till gården började tävlingen om bästa sovplatsen, och det eviga susandet från madrasser som blåses upp fyllde den kära gamla sovsalen. Efter en femma på rygg väntade en fantastisk välkryddad pyttipanna med rödbetor och saltgurka.

Därefter var det dags för lägrets första bad. Temperaturen på vattnet varierade enligt badarna mellan allt ifrån ” sååå skönt, jättevarmt” och ”svinkallt, inte alls som i Italien” beroende på vem man frågade. Brännmaneterna undveks noggrant och efter ett flertal rygg- mag- och sidplask från hopptornet var vi redo att fortsätta till Yngves Livs för dagens viktigaste programpunkt: dagens godisinköp. Efter att stora mängder godis, chips och glass inhandlats och ätits upp(mer än ni föräldrar nog ens vill veta om) fortsatte vi tillbaka till SMU-gården där vi bor.

Sen chillaxade vi fram till middag och efter det blev det en hejdundrans brännbollsmatch som avslutades med korvgrillning i sann sjöscoutanda.

Bilagor och detaljer »
Närmast för Sjöscout
Klicka på en händelse för detaljer och/eller "delning".
 
Oktober
20/10 Ti 18:30 - 20:00 Båtvård. Önneredsgården. Ytterligare beskrivning finns
27/10 Ti 18:30 - 20:00 Höstlov -Ingen sjöscout. Önneredsgården.
November
3/11 Ti 18:30 - 20:00 Drama. Önneredsgården.
10/11 Ti 18:30 - 20:00 Fångarna i Önneredsgården. Önneredsgården.
17/11 Ti 18:30 - 20:00 Draktränarna. Önneredsgården.
Hela kalendern för Sjöscout